BLOG MMstudio

Funkcionalnosti CMS Minitron - Normativi

Objavljeno: 04.11.2020
Tokrat vam predstavljamo dve rešitvi, ki jih ponuja slovenski CMS Minitron. Normative in rezervacijo artikla. Povezani sta z vodenjem zalog in nakupnim procesom potencialnih kupcev v vaši spletni trgovini.
Ali v vaši spletni trgovini prodajate tudi komplete sestavljene iz posameznih artiklov? Vam to povzroča težave pri vodenju zalog? Se vam je že kdaj zgodilo, da ste prodali komplet artiklov čeprav niste imeli vseh izdelkov, ki ga sestavlja na zalogi? Ste morda morali že kdaj obveščalti stranko, da nakup kljub izvedenemu naročilu, ne bo možen.

Če ste se prepoznali v zgornjih vrsticah poznate neprijeten občutek in sitnosti, ki so povezane z reševanjem nastale situacije.
 



Uporabljajte CMS Minitron za napredno vodenje zalog


Problemu s katerim se srečujete pa se lahko izognete, če vaša spletna trgovina omogoča napredno vodenje zalog. Slovenski CMS Minitron med naborom funkcij za spletne trgovce omogoča tako imenovane normative. Z vsemi naprednimi funkcionalnostmi sistema Minitron se je seveda najlažje spoznati, v kolikor ga tudi sami preizkusite oz. uporabljate. Podrobneje smo CMS Minitron predstavili v enem od naših prejšnjih blogov, danes pa se osredotočimo na funkcijo normativov.


Kaj natančno pa so normativi in kaj omogočajo?


Mnogi trgovci imajo v svoji ponudbi izdelke, ki jih prodajajo kot posamezne artikle, hkrati pa so vključeni tudi v različne komplete. Tako posamezni artikli tvorijo nek nov skupen produkt. Posamezni artikel iz kompleta bomo poimenovali s črko A. Drugi posamezni artikel bomo poimenovali z B, tretji s črko C,.. Poleg posameznih artiklov, lahko kupcem ponudimo tudi artikel, set ali komplet, ki ga sestavljajo različni posamezni artikli A, B, C,..

Kaj pa se zgodi, ko enega izmed teh posameznih artiklov ni več na voljo? Ali bo kupcem še vedno omogočen nakup seta oz. kompleta, v katerem nastopa tudi manjkajoči posamezni artikel?

V takšnem primeru obstajata dva verjetna scenarija.


Prvi scenarij


Sistem v katerem je izdelana spletna trgovina, ne pozna pojma in funkcionalnosti normativov.



Takšen sistem je sposoben voditi le zalogo posameznih artiklov oz. zalogo celotnega kompleta. V primeru, da poide zaloga artikla A, ki je seveda tudi del celotnega kompleta, sistem ne bo omogočil nakupa posameznega artikla, ne bo pa obstajala nobena ovira pri nakupu celotnega kompleta. Kupec bo naročil izdelek, prodajalec pa mu tega ne bo zmožen predati oz. zagotoviti. Takšna situacija zna biti za lastnika spletne trgovine kar neprijetna in zahteva kar nekaj opravičevanj in usklajevanj s potencialnim kupcem.


Drugi scenarij


Uporaba normativov v spletni trgovini in napredno vodenje zalog. (Omogoča slovenski CMS Minitron)


Celoten komplet, ki ga sestavljajo posamezni artikli A,B, C itd., sistem ne gleda kot en artikel. Sistemu je znano, da je tak komplet sestavljen iz različnih posameznih artiklov, zato je kupcem omogočen nakup kompleta le v primeru, da so na voljo prav vsi posamezni artikli, ki ga sestavljajo. V spletni trgovini imate lahko v svoji ponudbi npr. kuhinjske stole, kuhinjsko mizo in pa komplet, ki ga sestavljajo te stoli in miza. CMS Minitron bo tako situacijo prepoznal in onemogočil nakup kompleta.



CMS Minitron omogoča še več - rezervacija zaloge v spletni trgovini


Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v spletni trgovini dodali artikel v košarico nakar ga niste mogli kupiti, ker ga ni bilo več na zalogi?

Še ena pomembna funkcionalnost, ki je povezana z vodenjem zalog in omogočanjem nemotenih nakupov, je rezervacija zaloge v spletni trgovini. Predstavljajte si situacijo, ko si en izdelek istočasno ogledujeta dva potencialna kupca. Na zalogi imate zgolj en izdelek, v košarico pa ga skoraj istočasno dodata dva kupca in opravita nakup.

Kaj se zgodi v takšnem primeru?


Prvi scenarij


Nekateri sistemi bi v takšnem primeru omogočili nakup obema kupcema. Ponovno naletimo na težavo, ko bo potrebno enemu izmed kupcev razlagati nastalo situacijo in se opravičevati, ker mu kljub izvedenemu nakupu ne boste zmožni izročiti izdelka.


Drugi scenarij


V Minitronu pa poznamo sistemsko rešitev, ki v takem primeru, prvemu kupcu omogočil nemoten nakup. Drugemu kupcu, ki je malo zamudil in opravil nakup sekundo kasneje kot prvi kupec, pa sistem avtomatsko predstavi situacijo. Poda mu informacijo, kdaj bo izdelek ponovno na zalogi in mu omogočil rezervacijo izbranega artikla.

Sistem Minitron v vsakem trenutku prepoznava dogajanje v spletni trgovini.


Zaključek.


Tokrat smo vam predstavili zgolj dve rešitvi, ki sta povezani z vodenjem zalog in nakupnim procesom vaših potencialnih kupcev. Ker ima CMS Minitron podobnih naprednih rešitev še ogromno, nas spremljajte tudi v prihodnje, ko bomo predstavili še te preostale funkcionalnosti.
CMS Minitron

Izdelava spletnih trgovin je področje, kateremu v našem podjetju namenjamo posebno pozornost. Zavedamo se namreč, da je poslovni uspeh naše stranke – uspešna spletna prodaja, v veliki meri odvisen tudi od našega dela.

Vse spletne rešitve, med katere seveda spada tudi izdelava spletnih trgovin, snujemo in izdelamo v našem lastnem sistemu Minitron. Minitron je izjemno napreden in uporabniku prijazen CMS sistem. Poseduje mnoge izjemne rešitve, ki se lahko vključijo v spletne trgovine.

Seveda smo vam za vsa v vprašanja v zvezi z izdelavo spletnih trgovin ter v zvezi z našim sistemom Minitron, na voljo tudi na tel. št. 070/860-812 ter na el. naslovu: info@mmstudio.si.

 

 


 


 

OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.