BLOG MMstudio

Funkcionalnosti, ki morajo biti samoumevne v vsaki sodobni spletni trgovini. 1. del

Objavljeno: 14.10.2021
Kako povečati spletno prodajo je vprašanje, ki si ga zastavlja iz dneva v dan več prodajalcev. Tokrat vam na kratko predstavljamo nekaj »must have« rešitev, ki jih mora vsebovati vsaka sodobna spletna trgovina.

Funkcionalnosti, ki morajo biti samoumevne v vsaki sodobni spletni trgovini. 1. del


Časi, ki smo jim priča so na površje dvignili veliko število novih spletnih trgovin. Praktično ga ni več trgovca, ki svojega prodajnega asortimana ne bi preselil na splet in začel s spletno prodajo. To pomeni, da se je število spletnih trgovin sunkovito dvignilo in posledično je boj za vsakega kupca še izrazitejši. Kako v dani situaciji povečati spletno prodajo je vprašanje, ki si ga zastavlja iz dneva v dan več prodajalcev.

Iz dolgoletnih izkušenj lahko govorimo o dveh pomembnih dejavnikih. Prvi je UX oz. pozitivna uporabniška izkušnja druga pa napredne funkcionalnosti, ki prinašajo konkurenčno prednost za spletnega trgovca. Vendar kako doseči oboje? Odgovor se skriva v sami idelavi spletne trgovine in njeni uporabnosti. Izdelovalci spletnih trgovin obljubljajo marsikaj, žal pa je večina na slovenskem trgu s funkcionalnostmi in UX omejena na predloge oz. template, ki jih uporabljajo na odprtokodnih sistemih.

Ko se odločate za izdelavo oz. nakup spletne trgovine se prepričajte o naprednih funkcionalnostih, ki jih bo vsebovala.

V nadaljevanju vam bom na kratko predstavili nekaj »must have« rešitev, ki jih mora vsebovati vsaka sodobno zasnovana spletna trgovina. Ker se v MMstudiu zavedamo pomena kvalitetnih spletnih rešitev verjetno ni treba posebej poudarjati, da prav vse v nadaljevanju naštete funkcionalnosti naš CMS Minitron tudi vsebuje.
 

Izpostavljene funkcionalnosti sodobne spletne trgovine

 

Neomejeno število podstrani in artiklov

Pri spletnih trgovinah ne omejujemo števila podstrani in artiklov. Ker imamo vzpostavljen najnaprednejši strežnižški sistem bo ne glede na količino podatkov in artiklov v bazi, le ta deloval brezhibno in hitro. Tako vam nikdar ne bo treba skrbeti, da bi bila vaša spletna trgovina preobsežna in bi morali zmanjševati prodajni program. Vsekakor eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov pri izbiri izvajalca za izdelavo spletne trgovine.


Hitri nakupni proces za oddajo naročila

S hitrim nakupnim procesom se strankam omogoči enostavno oddajo naročil. Ker je celoten postopek za uporabnika hiter in prijazen se bo upad nezaključenih naročil v vaši spletni trgovini občutno znižal. Prodaja v spletni trgovini pa bo posledično večja. Preprosta, hitra in strankam všečna rešitev.


Vgradnja napredne filtracije na spletni trgovini

Znotraj vaše spletne trgovine, lahko obiskovalcem omogočimo napredno filtracijo izdelkov po lastnostih in kategorijah. Ker je ta element praktično samoumeven pri vseh sodobnih spletnih trgovinah si enostavno ne morete privoščiti, da svojim potencialnim kupcem te funkcije ne bi omogočili. Kupci s pomočjo naprednih filtrov lažje in hitreje pridejo do artikla in tako opravijo končni nakup v spletni trgovini. Prav to pa je vaš cilj, kajne?


Enostavno urejanje vsebin preko CMS v slovenskem jeziku

Ogromno dela in izkušenj je bilo vloženih v razvoj slovenskega CMS sistema Minitron, katerega neprestano dopolnjujemo in nadgrajujemo z lastno ekpio programerjev. Sistem vam omogoča enostavno urejanje spletne trgovine, saj boste preprosto dodajali nove vsebine, galerije, artikle in novice oziroma boste brez težav urejali obstoječo vsebino. Urejanje vaše spletne trgovine še nikoli ni bilo tako preprosto in enostavno!


Avtomatsko generiranje predračunov ob oddanem naročilu

Ob oddanem naročilu, bo naš sistem avtomatsko generiral predračun in ga poslal na strankin elektronski naslov. Tako boste prihranili pri svojem času, stranka pa bo v zgolj nekaj trenutkih po oddanem naročilu prejela vse potrebne podatke za plačilo naročila. Vsak predračun je možno na hiter in enostaven način vizualno prilagoditi v skladu z vizualno podobo vašega podjetja.


Modul za enostavno upravljanje akcijskih nakupov (popusti, akcije,...)

Napredna rešitev, ki vam omogoča enostavno in hitro upravljanje vaše akcijske ponudbe. Istočasno lahko upravljate z več različnimi akcijskimi ponudbami, popuste in nove akcijske cene pa lahko v zgolj nekaj korakih določite ogromnemu številu izdelkov.

Tu je potrebno izpostaviti, da je to funkcionalnost spletne trgovine, ki si jo vsak spletni trgovec želi a jo omogoča le redko Kateri sistem.


Opomnik o zapuščeni košarici

V primeru, da stranka zapusti košarico, ne da bi končala svoj nakup, ji sistem avtomatsko pošlje prijazen opomnik ter jo spodbudi k dokončanju nakupa. S takšno rešitvijo lahko močno vplivate na stopnjo uspešne prodaje. Iz podatkov, ki so dostopni je namreč razvidno, da je primerov zapuščene košarice kar 75% oz. 3 od potencialnih 4 kupcev.

Z našo rešitvijo boste preprečili ogromno izgubo, ki bi sicer nastala zaradi nezaključenega nakupa. Dejstvo namreč je, da je večina ljudi dejansko zainteresirana za to, da nakup izpelje do konca.


Določanje poštnine glede na težo

Napredna sistemska rešitev vam omogoča, da stranki zaračunate poštnino glede na izračunano težo naročenih artiklov. Tako v podjetju ne boste imeli dodatnih stroškov zaradi premalo zaračunane poštnine, stranke pa bodo zadovoljne, ker se bodo izognile pavšalnemu plačevanju poštnine.


Točke zvestobe

Želja vsakega podjetja je imeti bazo zvestih in lojalnih kupcev. Takšno bazo lahko enostavno zgradite z modulom točke zvestobe, saj boste svoje stranke nagradili za vsak njihov nakup, le-te pa vam bodo svojo hvaležnost izkazale s svojo zvestobo in rednim nakupovanjem.


V nadaljevanju…


V prvem delu toliko o funkcionalnostih, ki jih mora imeti vsaka spletna trgovina, če želi resno, predvsem pa konkurenčno nastopti na trgu. V naslednjih dneh vam bomo predstavili še ostale naše napredne rešitve spletne trgovine. Za poizkušino pa vam jih naštejemo nekaj izmed njih. Kot rečeno, podrobneje o njih pa naslednjič.

1. Spremeinjanje valut
2. Plačilni sistem PayPal, plačilo preko kartic (Mastercard,..)
3. Registracijski nakupni proces za oddajo naročila
4. Enostavna in pregledna kategorizacija izdelkov
5. Masovno nižanje cen artiklov
6. Zakup SSL certifikata
7. Modul za darilne bone
8. Sorodni/povezani artikli
9. POP-UP z ročnim nadzorom vklapljanja in vsebine
10. Affiliate sistem (partnerski sistem)
11. Follow-up e-mail
12. Vgradnja Facebook PIXEL kode
13. Vgradnja sledenja Google Analitike
14. Optimizacija (SEO) in statistika spletne strani
15. Rezervacija zaloge
16. Modul veljavnosti akcij

In še mnogo več
 

Izberite izkušenega izdelovalca spletnih trgovin


V MMstudiu že več kot dvanajst let skrbimo za zadovoljstvo naših strank in izdelavo naprednih spletnih trgovin, ki dejansko prodajajo. Poskrbeli bomo, da boste v primeru sodelovanja z nami, pridobili unikatno, vizualno privlačno in brezhibno delujočo spletno trgovino. Preproste, a privlačne oblike, jasna struktura in enostavna uporaba so naša vodila pri snovanju spletnih trgovin, ki bodo pri vaših obiskovalcih in kupcih pustile odličen vtis, poleg tega pa vaše spletno poslovanje prenesle na globalno raven.

V kolikor si želite tudi sami uspešnega spletnega nastopa in potrebujete zanesljivega izdelovalca spletnih trgovin, potem nas brez zadržkov kontaktirajte na 070/860-812 ali pa nam pošljite povpraševanje na: info@mmstudio.si
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.