BLOG MMstudio
TRGOVINA

Kakšen je trend spletnih trgovin v letu 2020?

Objavljeno: 22.06.2020
Tako kot pri ostalih industrijah (modna, avtomobilska,..), se tudi pri spletu trendi stalno spreminjajo. Vsako leto prinese nekaj novih trendov, v ospredje se prerinejo določene funckionalnosti, ki jih je potrebno vključiti v spletne trgovine. Kateri so trendi, ki jim je potrebno slediti v letu 2020? Na kratko jih bomo našteli in opisali v nadaljevanju našega bloga..
Tako kot pri ostalih industrijah (modna, avtomobilska,..), se tudi pri spletu trendi stalno spreminjajo. Vsako leto prinese nekaj novih trendov, v ospredje se prerinejo določene funckionalnosti, ki jih je potrebno vključiti v spletne trgovine. Kateri so trendi, ki jim je potrebno slediti v letu 2020? Na kratko jih bomo našteli in opisali v nadaljevanju našega bloga..

Video vsebine

Že nekaj časa so na spletnih trgovinah, poleg visokokakovostih slik, pomembne tudi kvalitetne video vsebine. Z video vsebinami lahko na učinkovit in zanimiv način predstavite vašo ponudbo. Kupcem lahko poleg samega izdelka, predstavite tudi vse njegove uporabne lastnosti, načine uporabe in koristi. Z uporabo video vsebin boste pri obiskovalcih in kupcih še dodatno vzbudili njihovo zanimanje. Statistika kaže, da se na spletnih mestih, ki vsebujejo tudi video vsebine, zgodi več konverzij, kot na spletnih mestih brez video vsebin.

Design, ki sledi minimalizmu

Tudi v letu 2020, bo design spletnih trgovin sledil načelom minimalizma. Z minimalističnim pristopom želimo ustvariti pregledne in privlačne spletne trgovine. S prečiščeno vsebino lahko močno vplivamo tudi na hitrost nalaganja spletne trgovine, kar se lahko odrazi tudi na višjih uvrstitvah pri spletnih iskalnikih. Minimalizem kljub svojemu pristopu ne pomeni nič dolgočasnega. Še vedno lahko ustvarjamo zelo zanimive, močno izstopajoče spletne trgovine. Novost je ta, da se poleg klasičnega minimalizma (veliko beline, omejenost pri barvni paleti) v ospredje prebija tudi t.i. pisani (barvni) minimalizem. Ta v letu 2020 prinaša trend uporabe krepkih, svetlih in nasičenih barv. S tem lahko podjetjem dodatno pomagamo pri njihovi prepoznavnosti.

Odziven design

Že nekajkrat smo v naših zapisih izpostavljali pomembnost odzivnega designa. Vse več uporabnikov do spletnih vsebin dostopa preko mobilnih naprav. Zato je potrebno design spletne trgovine prilagoditi tudi za mobilne uporabnike. Design za mobilne uporabnike ni zgolj manjša nadgradnja klasičnega designa. Ta nam lahko služi kot dobro izhodišče, dobrodošlo pa je, da se mobilnega designa lotimo ločeno. Funkcionalnosti klasičnega spletnega mesta in njegove mobilne različice se lahko namreč močno razlikujejo, tako da se močno razlikujeta tudi oba designa. Seveda pa želimo poudariti, da je potrebno nekatere skupne lastnosti vsekakor ohraniti (enake barve, logotipi, pisave,..), saj s tem gradimo na prepoznavnosti podjetja, blagovne znamke in ponudbe.

Sorodni artikli

Z naprednim prikazovanjem sorodnih artiklov, lahko močno vplivamo na vedenje in odločitve naših kupcev. S plasiranjem sorodnih artiklov lahko povečamo našo prodajo ali pa kupce vsaj seznanimo s preostalo našo ponudbo. S sorodnimi artikli lahko prikazujemo artikle iz istih kategorij ali pa artikle,ki lahko dopolnjujejo izbrani artikel (kot npr.: kupec se odloči za nakup mobilnega telefona, mi pa mu ponudimo še možnost nakupa zaščitnega ovitka za telefon,..)

Hiter nakup in enostavna prijava

V spletni trgovini moramo obiskovalcem omogočiti enostaven in hiter nakup, brez zamudnih korakov. Prav tako je je potrebno, v kolikor imamo zahtevano prijavo v spletno trgovino, omogočiti da je ta prijava enostavna in hitra. To lahko dosežemo tako, da kupcem omogočimo prijavo v trgovino s pomočjo Google računa ali s pomočjo računa na družbenih omrežjih.

Slikovno iskanje

Slikovno iskanje na Googlu je že nekaj časa v stalnem porastu. Vse več ljudi namreč išče izdelke s pomočjo slikovnega iskanja. Zato je zelo pomembno, da poskrbimo za ustrezno poimenovanje slik v naši spletni trgovini in ustrezne alt opise. S tem se lahko izboljšajo možnosti, da bodo ljudje pri uporabi slikovnega iskanja, pristali prav na vašem spletnem mestu.

Potrebujete privlačno, funkcionalno in moderno spletno trgovino? Pokličite nas na 070 860 812 oz. nam pošljite povpraševanje na info@mmstudio.si.
 
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.