BLOG MMstudio

SEO optimizacija - kaj pravi statistika? (3. del)

Objavljeno: 04.06.2020
Tudi v tretjem delu, ki se nanaša na SEO optimizacijo in SEO statistiko, boste našli nekaj zanimivih podatkov, ki vas bodo prav gotovo spodbudili k odločnejši aktivnosti tudi na tem področju.
Tudi v tretjem delu, ki se nanaša na SEO optimizacijo in SEO statistiko, boste našli nekaj zanimivih podatkov, ki vas bodo prav gotovo spodbudili k odločnejši aktivnosti tudi na tem področju.

19. Oglaševanje na internetu bo do leta 2020 za 70% preseglo oglaševanje na TV

Do leta 2020 bo oglaševanje na internetu za kar 70% višje od oglaševanja na TV. Če je še nedolgo nazaj veljalo, da je oglaševanje na televizijskih kanalih glavno marketinško orodje, temu že nekaj časa ni tako. Internet je dosegel vse pore našega življenja, kar so prepoznali tudi strokovnjaki na področju marketinga. Prav zato je potrebno pozornost nameniti tudi dobri SEO optimizaciji, s katero lahko naredimo ogromno za promocijo našega podjetja in naših storitev.
 
20.    53% vseh trgovcev je med svoje prioritete uvrstilo tudi pisanje bloga

SEO statistika pravi, da je kar 53% trgovcev izjavilo, da je pisanje bloga njihova marketinška prioriteta številka 1. Pisanje bloga tako že nekaj časa ostaja ena izmed vodilnih marketinških metod, in nič ne kaže da se bo to v prihodnosti kaj kmalu spremenilo.

21.    S posodobitvijo obstoječih vsebin in novimi slikami, lahko povečamo svoj obisk tudi za več kot 100%

S posodobitvijo obstoječih vsebin in novimi slikami na svojih spletnih straneh, lahko povečamo organski promet tudi za več kot 100%. Tudi ta podatek kaže na pomembnost SEO optimizacije, v kolikor želimo imeti dobro obiskana spletna mesta.

22.    Uporaba posameznih ključnih besed močno izboljša stopnjo konverzije v e-mail marketingu

Priznana Univerza v Harvardu je med svojim raziskovalnim delom ugotovila, da lahko z uporabo primernih ključnih besed močno izboljšamo stopnjo konverzije v e-mail marketingu. Z uporabo besede ker na začetku vaše e-mail kampanje, lahko poveča odzivnost bralcev tudi za 45%.

23.    SEO je pomemben tudi za uspešnost našega YouTube kanala

V kolikor želimo, da se med iskanjem po ključnih besedah s pomočjo Google spletnega iskalnika, med rezultati najde tudi kakšen naš posnetek z YouTuba, moramo tudi tam poskrbeti za ustrezen nivo SEO optimizacije. Algoritmi namreč ne poznajo še načina za analiziranje video posnetkov med iskanjem, zato se naslanjajo na tekstovne opise ob objavljenih video posnetkih na priljubljenem kanalu.

24.    Do leta 2020 bo čez 50% vseh iskanj na osnovi glasu in slik

Pomembnost kvalitete in relevantnosti slik na spletni strani se kaže v tem, da je glasovno iskanje in iskanje s pomočjo slik v močnem porastu. Tako je moč pričakovati, da se bo običajno iskanje s pomočjo ključnih besed do leta 2020 znižalo na manj kot 50%.

25.    Na internetu je dostopnih ogromno brezplačnih orodij za SEO analizo

Za vse, ki si želijo preveriti uspešnost svoje SEO optimizacije, obstaja na internetu ogromno brezplačnih orodij, ki vam bodo pomagali pri analizi SEO optimizacije. S pomočjo omenjenih orodij, boste dobili pomembne informacije o trenutnem stanju vaših spletnih strani ter še pomembnejša navodila za izboljšanje vaših rezultatov.

26.    Hitrost nalaganja spletne strani mora biti manjša od 1,9s

V kolikor želimo, da se tudi po hitrosti nalaganja naša spletna stran najde na samem vrhu, moramo poskrbeti, da se bo le-ta v celoti naložila v maksimalno 1,9s. Toliko namreč v povprečju traja nalaganj najhitrejših spletnih strani.

27.    53% obiskovalcev bo zapustilo spletno mesto, v kolikor nalaganje traja več kot 3 s

Kako pomembna je hitrost nalaganja spletne strani za njen obisk kaže tudi dejstvo, da bo kar 53% vseh obiskovalcev zapustilo našo spletno stran, v kolikor se bo ta nalagala več kot 3 s. Google statistika pravi, da spletne strani, ki se nalagajo več kot 10s zapusti kar 123% več ljudi, kot spletne strani, ki se nalagajo 5s.

28.    Povezave na spletni strani močno vplivajo tudi na rangiranje pri Googlu

Statistika kaže tudi na pomembnost povezav na naših spletnih straneh. Prvih 10 ponujenih rezultatov s strani Googla ima na svojih spletnih mestih običajno do 6x več povezav od spletnih mest, ki se najdejo na drugi strani med vsemi rezultati.

29.    7% uporabnikov interneta bo pregledalo najdene rezultate tudi na 3. strani

V kolikor si želimo dobre obiskanosti naše spletne strani, se moramo med iskanjem po ključnih besedah, pojaviti na prvih dveh straneh na Googlu. V kolikor se bo naša spletna stran pojavila na tretji strani, jo bo po statističnih podatkih videlo zgolj 7% uporabnikov interneta.

Statistični podatki predstavljeni v naših treh zapisih kažejo na pomembnost SEO optimizacije za uspešnost naših spletnih strani. Ker je SEO optimizacija postala že prava znanost, katera se neprestano spreminja, je skoraj nemogoče slediti vsem trendom in pravilom, ki jih te spremembe prinašajo. Zato je potrebno SEO optimizaciji posvečati ogromno pozornosti in dela, v kolikor želimo biti resnično uspešni.
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.