BLOG MMstudio

Spletna prodaja v času koronavirusa

Objavljeno: 20.10.2020
Ljudje vse več nakupov opravijo preko spleta, ker je takšen način nakupovanja v veliki večini primerov enostavnejši in hitrejši, kot je nakupovanje v fizičnih trgovinah. Spletne nakupe v Sloveniji opravlja že več kot 70% vseh uporabnikov interneta. Že po prvi pandemiji koronavirusa je kar nekaj priznanih podjetij in trgovcev priznalo, da se je njihova spletna prodaja močno povečala.
Letošnje leto smo se že spomladi srečali s prvim valom pandemije koronavirusa, ki je močno vplival tudi na naše gospodarstvo, saj se je pri marsikaterem podjetju močno zmanjšal obseg dela in prodaje. V današnjih dneh se nažalost ponovno srečujemo s podobno situacijo, ki pa jo bo marsikatero podjetje pričakalo bolje pripravljeno. Že v času prvega vala je bilo kar nekaj podjetij, ki hujših posledic pri svojem poslovanju ni čutilo. Ravno nasprotno, svojo prodajo so celo povečali. Kako? Tako, da so poslovanje preselili tudi na splet.
 

Velika večina spletnih trgovin je v času pandemije zabeležila močno rast prodaje.


Ljudje se v trenutnih razmerah izogibajo obiskom fizičnih trgovin ter svoje nakupe v večjem številu opravljajo na spletu. Spletnim trgovcem pa se na trenutno situacijo niti ni potrebno posebej prilagajati. Njihovo delo lahko tudi v teh nemirnih časih poteka nespremenjeno, delovne procese pa lahko v večini primerov nemoteno izvajajo tudi v primeru dela od doma.


Spletna prodaja je v stalnem porastu


Ljudje vse več nakupov opravijo preko spleta, ker je takšen način nakupovanja v veliki večini primerov enostavnejši in hitrejši, kot je nakupovanje v fizičnih trgovinah. Spletne nakupe v Sloveniji opravlja že več kot 70% vseh uporabnikov interneta. Podatek je sicer za leto 2019, verjamemo pa, da je v letošnjem letu ta odstotek še mnogo višji. Že po prvi pandemiji koronavirusa je kar nekaj priznanih podjetij in trgovcev priznalo, da se je njihova spletna prodaja močno povečala. Nekateri domači trgovci so beležili tudi 300, 400% rast spletne prodaje.


Glavne prednosti spletnih trgovin


Prednosti spletne prodaje je ogromno. Mnogi so te prednosti spoznali že pred časom, nekateri šele sedaj v teh gospodarsko nestabilnih časih. Spletna trgovina je pri ogromnem številu podjetij postala nepogrešljiv del njihovega poslovanja. Spletna trgovina je lahko namenjena končnim kupcem ali pa se na splet preseli tudi poslovanje s poslovnimi partnerji in se vzpostavi B2B spletna trgovina.
Katere so glavne prednosti spletne prodaje?
 

Cena spletne trgovine


Strošek vzpostavitve spletne prodaje je v primerjavi z odprtjem fizične trgovine, veliko manjši. Največji strošek fizične trgovine predstavlja prav ureditev primernega prostora, katerega pa pri spletni prodaji ne potrebujete. Poleg tega je pri fizični trgovini prodaja v veliki meri odvisna od lokacije trgovine. Dobra lokacija pa zahteva tudi sorazmerno večji vložek. S spletno trgovino se izognete omenjenim stroškom.


Delovni čas


Spletna trgovina ima delovni čas 24/7. Vaši kupci lahko do vaše ponudbe dostopajo kadarkoli, nakupi pa so v spletni trgovini nemoteno opravljeni tudi med prazniki oz. tudi, ko sami ne delate. Pri fizični trgovini je delovni čas omejen oz. je potrebno pri daljšem delovnem času zagotoviti dodatno delovno silo. Vse to se ponovno odraža pri povečanih stroških poslovanja.


Lokacijska neodvisnost


Spletna prodaja ne pozna meja, tako da je pri spletni trgovini njen trg praktično cel svet. Z odprtjem spletne trgovine boste močno razširili vaš krog potencialnih kupcev, saj bodo do vaše spletne trgovine lahko dostopali vsi, neglede na njihovo lokacijo.


Preglednost prodaje


Pri spletni trgovini je ena izmed pomembnejših prednosti tudi popolna preglednost prodaje. Z analitičnim orodjem Google Analytics boste namreč imeli popoln pregled nad prodajo. Tako boste v vsakem trenutku lahko videli, kaj obiskovalci vaše spletne trgovine počnejo na strani, kaj si ogledujejo ter kaj in koliko kupujejo. Vsi ti podatki vam lahko služijo kot odlična baza za vaše nadaljnje marketinške in prodajne aktivnosti.

Mesečni stroški poslovanja


Tako kot pri odprtju spletne trgovine, so tudi mesečni stroški poslovanja le-te v primerjavi s fizično trgovino, mnogo manjši. p


Ali sedaj že resno razmišljate o odprtju spletne trgovine?


V kolikor ste sedaj prepoznali ves potencial, ki ga predstavlja spletna prodaja, in že razmišljate o odprtju svoje spletne trgovine, potem se verjetno sprašujete: Kaj pa sedaj?

Prvi, in velikokrat najpomembnejši korak, je izbira agencije, kateri boste zaupali izdelavo spletne trgovine. Pomembno pri tem je tudi izbrati sistem v katerem bo izdelana spletna trgovina. Izberite sistem, ki vam bo omogočal samostojno urejanje spletne trgovine, ki bo omogočal enostavne nadgradnje, ki bo omogočal vgradnjo različnih naprednih funkcionalnosti,...Več o izbiri primernega CMS sistema za izdelavo spletne trgovine si lahko preberete v našem zapisu: Na katerem sistemu postaviti spletno trgovino

Pri izdelavi spletne trgovine je potrebno posebno pozornost nameniti tudi njenemu izgledu in funkcionalnostim, ki naj jih spletna trgovina poseduje. Glede na dejstvo, da se spletni trendi stalno spreminjajo, smo vam pripravili tudi krajši zapis o trenutnih spletnih trendih: Kakšen je trend spletnih trgovin v letu 2020?

Izdelava spletne trgovine zagotovo lahko pomembno vpliva na vaše poslovanje in poslovne rezultate. Zdaj je zagotovo pravi čas, da vsi, ki ste do sedaj le razmišljali o odprtju spletne trgovine, to dejansko tudi naredite.

Pri MMstudiu že več kot desetletje skrbimo za zadovoljstvo naših strank in izdelavo naprednih spletnih trgovin, ki dejansko prodajajo. V kolikor si želite tudi sami uspešnega spletnega nastopa in potrebujete zanesljivega izdelovalca spletnih trgovin, potem nas brez zadržkov kontaktirajte na 070/860-812 ali pa nam pošljite povpraševanje na: info@mmstudio.si

 
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski CMS Minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine Vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani design odziven design hiter nakup SEO optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine CRM sistem ERP sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopyfy spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina digitalni marketing vsebinski marketing oglaševanje Google ADS Google oglaševanje socialna omrežja Facebook oglaševanje B2B podjetja B2B marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video vsebine na spletu video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 trendi video marketing chatboti UGC - User generated content influencerji optimizacija spletnih strani SEO optimizacije Google spletni iskalniki SEO spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja CGP celostna grafična podoba spletnih trgovin Google Analytics spletna analitika spletno mesto Google Ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov Photoshop PS Photoshop Express urejanje fotografije za splet seo optimizacija cms seo. optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.