BLOG MMstudio

Spletna trgovina - kdaj in kako pričeti s spletno prodajo

Objavljeno: 28.08.2020
Spletna prodaja že dolgo beleži uspehe in stalno rast, v zadnjih mesecih pa so spletne trgovine dobile še poseben zagon. Trenutna situacija, ko se je zaradi pandemije velik del poslovanja preselil na splet, je mnogim podjetjem, ki so na trgu prisotni s svojimi spletnimi trgovinami, močno izboljšala prodajne rezultate. Mnogim drugim, ki do sedaj niso bili aktivni na področju spletne prodaje, pa je trenutno stanje odprlo oči oziroma so tudi sami končno začeli razmišljati o selitvi na splet.
Spletna prodaja že dolgo beleži uspehe in stalno rast, v zadnjih mesecih pa so spletne trgovine dobile še poseben zagon. Trenutna situacija, ko se je zaradi pandemije velik del poslovanja preselil na splet, je mnogim podjetjem, ki so na trgu prisotni s svojimi spletnimi trgovinami, močno izboljšala prodajne rezultate. Mnogim drugim, ki do sedaj niso bili aktivni na področju spletne prodaje, pa je trenutno stanje odprlo oči oziroma so tudi sami končno začeli razmišljati o selitvi na splet.

Ker se mnogi med vami kljub vsemu še vedno sprašujete, ali je tudi vaše podjetje primerno za spletno poslovanje, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj pomembnih informacij o spletni prodaji in spletni trgovini.

Prodaja preko spleta je v stalnem porastu

Spletna prodaja je že nekaj časa v stalnem porastu in na nekaterih področjih predstavlja že resno grožnjo mnogim fizičnim trgovinam. Ljudje se čedalje več odločajo za spletne nakupe. Zakaj? Odgovor je zelo enostaven: ker je tako enostavneje in hitreje! V Sloveniji preko spleta nakupuje že 70% vseh uporabnikov interneta (podatek za leto 2019). Največ se preko interneta prodaja oblačila, obutev, modne dodatke, elektronske naprave in gospodinjske aparate,.. Seveda pa so tudi drugi prodajni artikli zelo primerni za spletno prodajo in je njihova prodaja v trenutnih časih v močnem porastu.

Glavne prednosti spletnih trgovin

Ko primerjamo stroške, povezane z odprtjem fizične ali spletne trgovine, lahko z gotovostjo zatrdimo, da je odprtje spletne trgovine neprimerljivo nižji strošek. Poleg nižjega stroška vzpostavitve spletne prodaje, so v primerjavi s fizično prodajo, veliko nižji tudi obratovalni stroški. Poleg tega je ogromna prednost spletne prodaje tudi lokacijska neodvisnost. Ne glede na to kje se nahajate, lahko s svojo spletno trgovino dosežete cel svet. Pri fizični trgovini ste seveda lokacijsko odvisni.

Pomembna prednost spletne trgovine je tudi njen delovni čas. Obiskovalci lahko na vaši spletni trgovini opravijo nakupe kadarkoli, saj ima spletna trgovina delovni čas 24/7. To se lahko močno odrazi tudi na vaših prodajnih rezultatih, saj je vaša ponudba kupcem stalno na voljo. Spletna prodaja omogoča tudi popolno preglednost nad poslovanjem vašem trgovine.

Kako doseči kupce?

Kot smo že omenili, je pri spletni prodaji trg veliko večji in lažje dosegljiv, kot je to v primeru fizične trgovine. Poleg tega vam splet omogoča tudi ogromno različnih načinov oglaševanja, s pomočjo katerega lahko enostavno predstavite svojo ponudbo in dosežete potencialne stranke. S spletno analitiko lahko na zelo preprost način pridete do mnogih odgovorov v zvezi s poslovanjem in obiskom vaše spletne trgovine. Na podlagi pridobljenih analitičnih podatkov lahko pripravite ciljno usmerjene oglasne vsebine, ki bodo zagotovo dosegle vaše potencialne kupce.

Kdaj in kako pričeti s spletno prodajo?

Odgovor na vprašanje, kdaj pričeti s spletno prodajo, je zelo enostaven. Včeraj. Malo za šalo, malo zares. S spletno prodajo lahko pričnete kadarkoli, seveda pa je v trenutnih kriznih časih, še posebej primeren trenutek, da tudi sami razmislite o selitvi prodaje na splet. Pandemija, ki je kar močno spremenila naše življenje in nakupne navade, je odkrila vse prednosti spletne prodaje. Na vso srečo tudi omenjena pandemija ne bo večno prisotna, verjamemo pa, da bo še kar nekaj časa prisotna rast spletne prodaje.

Za uspešno spletno prodajo potrebujete unikatno, zanimivo in atraktivno spletno trgovino. Ker je naša marketinška agencija eno izmed najbolj uspešnih podjetij na področju razvoja in postavitve spletnih trgovin, bo najbolje pričeti s spletno prodajo tako, da kontaktirate našo prodajno službo in si pridobite brezplačno ponudbo za izdelavo spletne trgovine. To lahko storite s klicem na 070/860-812 ali oz. nam pošljete povpraševanje na info@mmstudio.si.
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski CMS Minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine Vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani design odziven design hiter nakup SEO optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine CRM sistem ERP sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopyfy spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina digitalni marketing vsebinski marketing oglaševanje Google ADS Google oglaševanje socialna omrežja Facebook oglaševanje B2B podjetja B2B marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video vsebine na spletu video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 trendi video marketing chatboti UGC - User generated content influencerji optimizacija spletnih strani SEO optimizacije Google spletni iskalniki SEO spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja CGP celostna grafična podoba spletnih trgovin Google Analytics spletna analitika spletno mesto Google Ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov Photoshop PS Photoshop Express urejanje fotografije za splet seo optimizacija cms seo. optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.