BLOG MMstudio

Video ni prihodnost – je sedanjost

Objavljeno: 22.01.2021
Pandemija koronavirusa je ogromno podjetij in organizacij po vsem svetu dobesedno prisilila, da so se morale prilagoditi in spremeniti celotni poslovni model. Delo je bilo potrebno organizirati na domu ali v zaprtih pisarnah brez stikov s strankami. Marsikdo je moral zapreti svoja vrata. Veliko izobraževalnih ustanov je še do nedavnega izvajalo delavnice v živo pred slušatelji, sedaj pa so se primorani prilagoditi in svoje storitve prodajati preko drugih »varnejših« kanalov.
Prodaja se kljub vsemu ni povsem ustavila, saj so se prodajalci in drugi ponudniki raznovrstnih storitev preusmerili v drugačne prodajne metode. Iz fizičnih poslovalnic, predavalnic, trgovin, itd. se preusmerjajo na splet. Sestanke in druga srečanja v živo so zamenjala orodja za videokonference in drugi programi za spletno komunikacijo. Te so se izkazale kot edina smiselna odločitev, da se strankam približajo tako, da jim ponudijo brezkontaktno storitev.

Ker je pričakovati, da se trenutna situacija še ne bo umirila tako hitro je malo verjetno, da se bodo v letošnjem letu odvijali večji dogodki, kot so sejmi in konference. Še nekaj časa lahko pričakujemo, da bodo odpovedana manjša srečanja in poslovni dogodki, kot so predstavitve, delavnice, srečanja, prezentacije ter izobraževanja.

Podjetja bodo intenzivno iskala alternative seminarskim in sejemskim nastopom, na primer kot kombinacijo spletne konference, podajanja odgovorov na vprašanja na daljavo in virtualnih sprehodov.


Vsi se dobro zavedamo, da je prihodnost na spletu in videu


Spreminjajo se tudi navade sodobnih uporabnikov in prepletenost tehnologije z našimi življenji. Vse več ljudi uporablja digitalne medije za nakup ali iskanje določenih informacij. Raziskave kažejo, da vedno več uporabnikov pogleda video vsebine na YouTubu in podobnih platformah, kot pa bere dolge suhoparne članke. Ljudje dandanes raje gledajo kot berejo, saj nas iz dneva v dan obkroža vedno več informacij časa pa je čedalje manj.

Prav zato video vsebine postajajo nepogrešljiv del sodobnega vsebinskega marketinga. Klasična prodajna besedila enostavno niso več dovolj. Za podjetnike to pomeni, da morajo svoje izdelke ali storitve promovirati s pomočjo videa na spletnih straneh, portalih ali družbenih omrežjih. Prav na slednjih pa se statistično beleži najboljši odziv uporabnikov. Možnost deljenja, komentiranja, ocenjevanja in podobno pač naredi svoje. V zadnjem času so izjemno priljubljeni tudi kratki nekaj sekundni posnetki in zgodbe oz. »story-ji«

Novim razmeram se bodo morali prilagoditi vsi ponudniki, ki so svoje storitve in usluge do sedaj prakticirali v živo, v salonih, učilnicah ali sejmih. Najboljši približek dosedanjim praksam v času socialne izolacije pa je edino video. Praktično vso ponudbo ali vsebino lahko predstavite preko računalnikov, tablic in telefonov. V pomoč pa so vam lahko spletna stran, konfiguratorji, e-maili, digitalni katalogi, brošure, priročniki in drugi predstavitveni materiali.

V letu 2021 lahko pričakujemo porast video produkcije. Uveljavlja se napredna video prodaja. Podjetja, ki se zavedajo neslutenega potenciala videa bodo v prednosti pred konkurenco. Pričakujemo lahko vedno več branding, predstavitvenih in pojasnjevalnih videov, virtualnih sprehodov pa tudi prodaje preko video klicev ali pogovornih »robotov« (chat boxovv).Možnosti uporabe video vsebin

 

WEBINAR


Beseda »webinar« je izpeljanka iz dveh besed in sicer »web« in »seminar«, kar po slovensko povežemo v »spletni seminar«. Poteka preko spleta, kar gostitelju in udeležencem omogoča udobnost organizacije in udeležbe na predavanju kar iz svoje pisarne oziroma delovnega mesta. Gostitelj lahko preklopi kamero na svoj računalniški zaslon za prikaz diaprojekcije, videa ali demonstracije. Webinar na koncu navadno vključuje vprašanja in odgovore o vsebini predstavitve.
 

SPLETNI TEČAJI, VIRTUALNA UČILNICA IN IZOBRAŽEVANJA


Spletni tečaj poteka na daljavo in je preplet srečanj s predavateljem in samostojnim delom. Udeleženci navadno prek spletne učilnice dobijo gradiva in naloge, ki jih morajo za uspešno končanje tečaja predelati in opraviti. V spletni tečaj se navadno uporabnik lahko prijavi ob predhodnem plačilu ponudniku izobraževanja. Za sodelovanje pa uporabnik potrebuje le dostop do spleta.


VIDEO VSEBINE


Video vsebine v digitalnem marketingu niso več nič neobičajnega. Postali so že skoraj nepogrešljiv element vsake spletne strani. Njihova glavna prednost je, da lahko relativno veliko količino informacij uporabnikom posredujemo v zgolj nekaj sekundah. Z video posnetki bomo vedno pritegnili pozornost tistih uporabnikov, ki nimajo časa ali volje brati obširno vsebino objavljeno na spletni strani. Če je včasih veljalo, da slika pove več kot 1000 besed, danes velja, da video pove več kot 1000 slik.


VIRTUALNI OGLED ARTIKLOV


Virtualni ogled artikla poteka tako, da prodajni svetovalec sprejme video klic stranke ter na daljavo predstavi lastnosti in vse ostale podrobnosti predstavljenega izdelka. Obenem lahko stranki na vsa vprašanja odgovori v živo, pokaže določene detajle in predstavi praktično uporabo.


Zaključek


Splet je postal preplet različnih formatov vsebin ne le tekstovnih in slikovnih. Video predstavitev ponudbe, tečajev, izobraževanj ni več prihodnost – je sedanjost. V veljavo prihajajo novi formati, kot so live-streaming, AR - uporaba tehnologije razširjene resničnosti in direktna komunikacija s kupci. Zato ne odlašajte in postanite bolj dostopni, dosegljivi in vseprisotni. Poskrbite, da bo vaša vsebina na vseh kanalih, kjer se zadržujejo vaši uporabniki, ne le na vaši spletni strani.


Potrebujete usluge uspešne spletne agencije?


Izdelava predstavitvenega videa je izjemno pomemben korak, saj je od tega v veliki meri odvisen tudi velik del vašega poslovanja. V kolikor se sami zavedate pomembnosti video vsebin za promocijo podjetja, izvedbo izobraževanj, delavnic ali predstavitve ponudbe, potem nas brez zadržkov kontaktirajte na tel. št. 070/860-812 ali pa nam pošljite elektronsko sporočilo na: info@mmstudio.si.

Naše prijazno osebje bo prisluhnilo vašim vprašanjem, vam svetovalo pri nadaljnjih korakih in poskrbelo za uspešno in dolgotrajno sodelovanje.
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.