BLOG MMstudio

Zakaj je hitro nalaganje spletne trgovine tako zelo pomembno

Objavljeno: 26.04.2021
Hitrost nalaganja spletne trgovine ne vpliva samo na uvrstitev v spletnih iskalnikih ampak tudi na samo prodajo. Kako doseči optimalno hitrost in se izogniti upadu prodaje? Podrobno razložimo v nadaljevanju.
Najpomembnejši dejavnik spletne prodaje je poleg ponudbe še vedno uporabniška izkušnja. Če je izdelava spletne trgovine izvedena površno ali s premalo znanja bo imelo to vplivn ne samo na končne uporabnike ampak se bo to odražalo tudi na uvrstitvi v iskalnikih, npr Googlu. Zakaj bi vas to moralo skrbeti? Berite dalje!


Kako hitrost spletne trgovine vpliva na zaključek prodaje


Spletna prodaja je v zadnjih letih dosegla bliskovito rast. Prednosti spletne trgovine so prišle do izraza še posebej v času koronakrize. Predpostavlja se, da se bo tovrstni trend le še nadaljeval. Čedalje več kupcev bo nakupe opravljalo preko spleta. Klub vsemu pa bo v prihodnje še bistveno bolj pomembno, da bo spletna trgovina uporabnikom nudila pozitivno uporabniško izkušnjo. Ena izmed njenih glavnih postavk pa je hitrost nalaganja oz. prikaza spletne trgovine.

Uporabniki spletnih trgovin so postali razvajeni. Ob poplavi vedno novih spletnih trgovcev jih je zato še toliko težje pretvoriti v kupce. Raziskave kažejo, da se mora spletna trgovina naložiti v maksimalno 3 sekundah, sicer kar 60% potencialnih kupcev zapre zavihek. 80% teh se nikoli več ne vrne na tako spletno trgovino. Torej dalj kot se nalaga vaša spletna trgovina, več potencialnih kupcev izgubljate.



Hitrost nalaganja vpliva na rangiranje spletne trgovine


Spletni iskalniki kakršen je Google pri rangiranju spletne trgovine uporabljajo zapletene algoritme. Na končni rezultat vpliva vsebina (naslovi, teksti, slike, url,...) in tehnična izvedba izdelave spletne trgovine. V bistvu največjo težo pri rangiranju za Google predstavlja pozitivna uporabniška izkušnja. Eden izmed glavnih dejavnikov UX pa je hitrost nalaganja spletne strani/trgovine. Zato je že dalj časa to Googlova ključna postavka pri prikazovanju rezultatov iskanj.

Po Googlovih priporočilih je potrebno zato veliko pozornost namenjati optimalnemu delovanju spletne strani in njeni hitrosti tako na desktop različici kot na mobilnih verzijah.


Kaj vpliva na hitrost nalaganja spletne trgovine?


Sistem za spletno trgovino


Ko govorimo o dejavnikih, ki vplivajo na hitrost prikazovanja spletne trgovine potencialnim kupcem ne moremo mimo najpomembnejšega – sistema na katerem je spletna trgovina postavljena. Tukaj so v veliki prednosti vse tiste spletne trgovine, ki so izdelane na namenskih rešitvah. Ja, slaba novica za vse, ki imate svojo spletno trgovino izdelano na WordPressu oz. WooCommercu, ki je še posebej poznan kot »težek« sistem. Predvsem velik minus predstavljajo uporabe predlog oz. t.i. templateov, katerih se poslužuje žal kar večina ponudnikov izdelave spletnih strani. Več o tej tematiki smo pisali v enem od naših prejšnjih blogov: Na katerem sistemu postaviti spletno trgovino

V MMstudiu za izdelavo spletnih trgovin uporabljamo produkt lastnega strokovnega znaja in izkušenj. Vse naše spletne trgovine so postavljene na sistemu Minitron, ki velja za izjemno napreden in uporabnikom prijazen CMS sistem.

Minitron je zaprtokodni sistem, ki je zasnovan tako, da prav vsakemu uporabniku omogoča enostavno urejanje in posodabljanje vsebin na spletnih straneh in spletnih trgovinah. Več o Minitronu lahko preberete na naši spletni strani ali na blogu "Spoznajte Minitron – slovenski CMS"
 

Optimiziranje vsebine in fotografij


Poleg izbire ustreznega sistema poskrbite, da boste kar se da čim bolje optimizirali slikovni material. Posebno pozornost namenite prilagoditvi velikih fotografij, ki zaradi svoje teže, še kako vplivajo na hitrost nalaganja. V kolikor imate slik na strani veliko, poskrbite, da so ustrezno priprvljene za objavo na spletu. Kako pravilno pripraviti fotografije za sllet si preberite v vodiču: Photoshop Express za spletne skrbnike


Izbira strežnika za spletno trgovino


Strežnik je naslednji na seznamu postavk s katerimi boste bodisti pred ali za konkurenco pri nalaganju spletne strani. Spletna trgovina je navadno bistveno bolj zahtevna za strežnik kot navadna spletna stran, saj ima lahko lepo števili naprednih rešitev, ki vplivajo na število zahtevkov in pošiljan poizvedb na strežniku. Poskrbite, da boste izbrali dovolj hiter strežnik, po možnosti namenjen oz. specializiran posebej za spletne trgovine.


Izdelava spletne trgovine


Previdno komu zaupate izdelavo spletne trgovine. Zdnje čase opažamo, da se je pojavilo precejšje število ponudnikov, ki vam za sumljivo ugodno ceno ponujajo izdelavo spletne trgovine v ekspresno rekordnem času. Iz dolgoletnih izkušenj vam zagotavljamo, da je za optimalno delovanje spletne trgovine, ki bo tudi prodajala, kaj takega praktično nemogoče.

Vse več spletnih trgovin je izdelanih nepremišljeno, brez načrtovanja, uporablja se predizdelane predloge, ki s seboj nosijo kopico za vaše potrebe odvečne in nepotrebne kode. To pa vpliva na hitrost nalaganja in kot smo omenili na začetku pretvorbi uporabnikov v kupce.


Izberite izkušenega izdelovalca spletnih trgovin


V MMstudiu že več kot dvanajst let skrbimo za zadovoljstvo naših strank in izdelavo naprednih spletnih trgovin, ki dejansko prodajajo. Poskrbeli bomo, da boste v primeru sodelovanja z nami, pridobili unikatno, vizualno privlačno in brezhibno delujočo spletno trgovino. Preproste, a privlačne oblike, jasna struktura in enostavna uporaba so naša vodila pri snovanju spletnih trgovin, ki bodo pri vaših obiskovalcih in kupcih pustile odličen vtis, poleg tega pa vaše spletno poslovanje prenesle na globalno raven.

V kolikor si želite tudi sami uspešnega spletnega nastopa in potrebujete zanesljivega izdelovalca spletnih trgovin, potem nas brez zadržkov kontaktirajte na 070/860-812 ali pa nam pošljite povpraševanje na: info@mmstudio.si


 
OZNAKE
spletne strani optimizacija personalizacija spletne strani izdelava spletne strani unikatne spletne strani funkcionalnost spletne strani izdelava spletnih strani uporabniška izkušnja prenova spletne strani spletna stran spletna trgovina idealna persona pristajalna stran konverzija navigacija vsebina urejevalnik spletnih strani slovenski cms minitron sistem cms spletni nastop lasten cms unikatna spletna stran spletna agencija izdelava spletne trgovine vavčer za digitalni marketing mobilna aplikacija rezervacijska platforma cta besedilo na spletni strani gdpr varstvo osebnih podatkov google analitika vrhunsko oblikovanje kvalitetno programiranje spletna stran po meri ključ do uspeha seo optimizacija ux design optimizacija spletne strani piškotki wordpress kako narediti spletno stran društvo člani portal za društvo iskalnik izvajalcev po regijah portal za člane društva registracija članov digitalna prijavnica na dogodke design odziven design hiter nakup seo optimizacija marketing spletna prodaja izdelava spletnih trgovin poceni izdelava spletne trgovine prenova spletne trgovine crm sistem erp sistem funckionalnosti spletne trgovine postavitev spletne trgovine sistemi za spletno trgovino magento woocommerce opencart minitron shopify spletni konfigurator izdelava spletnega konfiguratorja konfigurator ponudbe vodenje zalog normativi black friday cyber monday črni petek spletni ponedeljek hitrost spletne strani google ux trgovina varna spletna trgovina zaprtokodni sistem varno nakupovanje google oglaševanje digitalni marketing e-mail oglaševanje mailing seznam marketinška strategija blog e-poštni seznam cta program zvestobe video vsebine organski doseg cms cms sistem minitron varnost vsebinski marketing oglaševanje google ads google oglaševanje socialna omrežja facebook oglaševanje b2b podjetja b2b marketing privlačna spletna stran video vsebina spletno oglaševanje video video produkcija video izobraževanja webinar video predstavitev digitalni marketing 2021 video marketing chatboti ugc - user generated content influencerji facebook objave mmstudio engagement facebook ads analiza e-mail marketing povečajte e-poštni seznam seo ppc email marketing google analitika 4 ga4 google analitics optimizacija spletnih strani seo optimizacije google spletni iskalniki spletni iskalnik analiziranje spletne strani ključne besede spletni uspeh spletni uporabnik vodenje socialnih omrežij pozitivna uporabniška izkušnja cgp celostna grafična podoba spletnih trgovin google analytics spletna analitika spletno mesto google ads fotografija pametni telefon fotoaparat slikanje artikov photoshop ps photoshop express urejanje fotografije za splet cms seo optimizacija spletne strani on-site optimizacija
PRIDOBITE PONUDBO
Zagotovite si brezplačno ponudbo ali pa si pridobite dodatne informacije glede naših storitev in rešitev. Naša ekipa vas bo kontaktirala v najkrajšem možnem roku.